Butiken

I vår butik på Svedjegården som är inhyst i två stora växthus och en lada. Kan du hitta alla tillbehör som du kan tänka dig behöva till att ta hand om din trädgård. Det finns allt från små spadar, krukor, jord, gödning till utomhusmöbler som du kan möblera din terrass eller uteplats med.
Det är alltid ett stort äventyr att komma till oss för att, om inte för att handla så om inget annat få lite inspiration för att kanske kunna införliva det hos dig där hemma i din trädgård.
I vår butik kan du dessutom köpa krukväxter stora som små – små blommande växter till stora palmer, snitt blommor och vid större och speciella helger, speciellt till jul och morsdag, så har vi satt ihop lite blomster arrangemang i olika prisklasser. Detta för att du ska slippa behöva tänka ut någon annan fin gåva. Visst tryter idéerna ibland och blommor gör alltid någon glad!
I butiken finns det mycket duktiga, erfarna och kunniga medarbetare med bred erfarenhet, om du skulle behöva fråga om något. Du hittar alltid någon i butiken så tveka inte att fråga. För det är inte alltid lätt att veta hur en växt ska skötas om på allra bästa sätt.
Kan den stå i solen i fönstret? Eller behöver den står i skugga? Hur ofta ska jag vattna? Behöver jag plantera om den? Ska jag klippa bort blommor som har vissnat? Har man inte gröna fingrar så kan det vara svårt. Vid varje blomsort så står det alltid en lite skylt med information hur växten ska skötas och så vidare. Vilket är till en stor hjälp!
Blir du trött i benen eller kaffesugen så har vi en fikahörna som man slå sig ner i!
Vi har öppet alla dagar!
Måndag – Fredag 10.00 – 19.00
Lördag 10.00 – 16.00
Söndag 11.00 – 16.00
Har du frågor eller så hör gärna av dig per e-mejl till oss: info@svedjegarden.se
Allt för dig som älskar trädgård!

Fikahörna

Vi på Svedjegården erbjuder dig som blir lite sugen på kaffe eller annat gott, eller helt enkelt vill vila benen en stund. Då finns möjligheten att sätta sig

ner i vår fikahörna och hämta andan en stund.
Dels kan du få i dig lite till livs men samtidigt så kan du njuta av all blomsterprakt som finns runt omkring dig en stund.
I fikahörnan kan du välja mellan att dricka:
Kaffe, thé, choklad, läsk, mer och vatten
Det finns dessutom lite småkakor och köpa om man vill ha något till kaffet.
Kakor som det finns att välja mellan, är bland annat – Chokladbollar, dammsugare, muffins, arrakbollar och annat smått och gott.
Under sommarhalvåret går det dessutom att köpa glass också.
När det är fruktsäsong så kan du till och med passa på att smaka de frukter som finns som vi har plockat från våra fruktträd.
Så det finns säkert något som passar alla tycke och smaker!
I vår fikahörna så finns det plats att sitta för ca 20 personer och det är naturligtvis under tak. Men under sommarhalvåret så finns det ytterligare 20 platser utomhus om du skulle vilja passa på att njuta av frisk luft och lite sol i ansiktet.
Fikahörnan är helt och hållet en självservering och den är öppen samma tider som vår butik!
Det finns tillgång till mikrovågsugn också om det skulle behövas och möjligheten att tvätta av sig under rinnande vatten innan eller efter fikan. Det kan vara bra att ha tillgång om du har små barn med dig till exempel.
Passa på att ta dig en fika i vår mysiga fikahörna och njut av omgivningen och lyssna på det porlande vattnet från vår inomhusbäck!